Welkom in de wondere wereld van het electrisch roken.

Als u begint met electrisch roken, wordt u overspoeld met informatie. Clearomizers, coils, liquids wat betekent het allemaal. Daarnaast moet u een elektrische sigaret kiezen uit een assortiment van honderden e-sigaretten, maar welke past nou bij u. In dit informatiemenu proberen wij u simpel wegwijs te maken in de wereld van het elektrisch roken, zodat u een weloverwogen keus kunt maken.

De basis

Om elektrisch te kunnen roken, heeft u 2 dingen nodig. Een e-sigaret en een e-liquid.

Een e-sigaret bestaat uit drie onderdelen. Een batterij, een bovenkant( clearomizer) en een brander (coil).

Het roken werkt dan als volgt. De batterij maakt hitte aan, de coil ( met watjes erin) neemt vloeistof op, de vloeistof verdampt door de hitte en dat is hetgeen u inhaleert. Het is te vergelijken met een sauna, alleen dan met een smaakje en eventueel met nicotine.

Een e-liquid is de vloeistof die u in de clearomizer doet en dat is hetgeen u dan verdampt.

Alle onderdelen van het damp proces zullen we hier stap voor stap uitleggen.

De batterij

U heeft verschillende soorten batterijen, waar overal bij staat de tekst mah. Mah is de hoeveelheid stroom die een batterij heeft. Oftewel hoe meer Mah, hoe langer de batterij mee gaat. Gemiddeld staat rond de 750 mah voor 1 dag gebruik. Dus heeft een batterij van 900 mah dan gaat die iets langer dan een dag mee en bij 1500 mah 2 dagen. Daarnaast heeft u nog batterijen, waarbij u de batterij kunt instellen op wattage. Dat houdt in dat u de hoeveelheid rook kunt instellen. U kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor meer rook zoals een waterpijp of minder rook zoals een sigaret. Als u een instelbare batterij heeft, dan kan de batterij sneller leeg gaan als u hem hoog zet. U gebruikt dan namelijk meer stroom en dat heeft als effect dat de batterij sneller leeg gaat.

Instelbare batterijen cq mods

Daarnaast zijn er nog instelbare batterijen cq mods. Dit houdt simpelweg in dat u de hoeveelheid rook kunt verstellen. Hoe hoger u de batterij zet, des te meer rook, hoe lager u hem zet des te meer smaak. Vaak horen bij dit soort batterijen coils die aangeven hoe hoog u hem kunt instellen in combinatie met de coil. Dit hoort bij elkaar. Zowel de coil als de instelling van de batterij bepaalt de hoeveelheid rook.

De clearomizer

De bovenkant van een e-sigaret noemen we de clearomizer. U heeft daarin in principe 2 basis soorten. Top fill of bottom fill. Top fill houdt in dat u het aan de bovenkant bijvult met vloeistof en bottom fill dat u hem aan de onderkant bijvult. Alle clearomizers hebben een maximale vul hoeveelheid van 2 ml. De wetgeving in Nederland staat namelijk geen grote tanks toe en wij houden ons aan de wet.

De coil

De coil cq brander is een stukje metaal met katoen/watje erin. Het watje neemt de vloeistof op en dat verdampt. Over het algemeen geldt, hoe groter de coil, hoe meer vloeistof die op neemt en dus ook hoe meer rook er vrijkomt. Elke clearomizer heeft zijn eigen soort coil. Daarnaast staat er ook op de coil vaak 2 getallen. 1 getal is vaak 0.3 of 0.75 etc. Dat is de weerstand van de coil. Hoe lager de weerstand, des te meer rook er vrijkomt. 2e getal is vaak 10-25 w of 50-80w. Dat is het aangeraden wattage, waarmee u de coil kunt gebruiken. ( zie wattage )

Wij werken bij speciaalzaak De Vaper  met een enorm actieve klantenservice. U kunt ons bellen op 0320-750652, whatsappen op 06-44226630, live chatten via de website of u kunt langskomen in onze winkel aan de Snijdersstraat 14 te Lelystad. Hier kunt u onder het genot van een cappuccino of thee in onze koffiecorner alles vragen en staan onze specialisten u graag bij om u met al uw vragen en wens te helpen.

Aarzel niet, wij zijn er om u te helpen!