Elektrisch roken: Tips & Advies

Het gebruik van de elektrische sigaret is absoluut eenvoudig. Toch willen wij u wat handige basiskennis meegeven en voorzien van enkele handige tips voor het gebruik, het onderhoud en het oplossen van problemen bij het gebruik van de elektrische sigaret.

In gebruik nemen van de elektrische sigaret

 • U heeft een nieuwe startset of batterij ontvangen. Het is belangrijk dat u de tijd neemt om de batterij(en) de eerste keer goed op te laden. Heb geduld, het zal de levensduur van uw aankoop verlengen.

 • Bij het vullen van de tank of clearomizer is het belangrijk deze voor “slechts” 80% te vullen, hiermee voorkomt u ook lekkage. Op sommige modellen is een maximale inhoud markering aanwezig, houdt u zich hier aan. Is deze niet aanwezig houdt u zich dan aan de 80% “regel”.

 • Als u een nieuwe clearomizer of verdamper in gebruik neemt laat u na het vullen de liquid 5 á 10 minuten intrekken zodat de wicks goed vochtig zijn voordat u de gloeispiraal gaat verhitten. Hiermee voorkomt u een “dryhit”, wat kan zorgen voor een nare smaak.

 • Houdt u bij het in elkaar zetten van de elektrische sigaret aan de gouden regel, “vast is vast”. Draai onderdelen niet te strak op elkaar. in de elektrische sigaret wordt veel gebruik gemaakt van rubberen afdichtringen, u draait deze afdichtringen simpelweg kapot als u de onderdelen te strak op elkaar draait.

Gebruik van uw elektrische sigaret

 • Als u voor de eerste keer de elektrische sigaret gaat gebruiken zal het “gevoel” even wennen zijn maar geen zorgen, het went snel!

 • Belangrijk is dat u minder hard “trekt” aan de elektrische sigaret dan aan een sigaret met tabak. U voorkomt hiermee dat u de liquid onverdampt door de verdamper heen trekt, met lekkage tot gevolg. Tevens verbruikt u minder liquid omdat het verdampingsproces beter zal werken.

 • Als u een ineens een scherpe smaak proeft is dit vaak een teken dat de liquid op is en moet worden bijgevuld, doe dit tijdig en voorkom een “dryhit”. Tevens verlengt u hiermee automatisch de levensduur van uw verdamper/gloeispiraal.

 • De elektrische sigaret werkt op batterijen, deze gaan uiteraard een keer leeg en ze zullen moeten worden opgeladen. Omdat er tijdens het verdampingsproces ook condens ontstaat, en vochtigheid niet zo goed samen gaat met contactpunten van batterijen is het verstandig dat u voor het opladen de contactpunten van de batterij en de lader controleert op condens en indien nodig even afneemt met een droog stukje keukenpapier.

 • Ook bij het plaatsen van de batterij in de oplader geldt, “vast is vast”. Normaal vastdraaien is voldoende om de batterij goed op te laden en u voorkomt hiermee dat de contactpunten op de lader of de batterij beschadigen.

Onderhoud van uw elektrische sigaret

 • Na een periode van gebruik zal de elektrische sigaret toe zijn aan wat onderhoud. De elektrische sigaret wordt veelal intensief gebruikt en met goed onderhoud heeft u alleen maar langer plezier van uw aankoop.

 • Bij de meeste modellen, met uitzondering van wegwerp verdampers/clearomizers, is alles geheel demontabel. Hierdoor kunt u eenvoudig en goedkoop de onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage, vervangen en/of schoonmaken.

 • U kunt alles rustig laten weken in een bakje met warm water of het simpel afspoelen onder de kraan. Laat de onderdelen daarna goed drogen en zet alles weer in elkaar.

 • Bij modellen met losse coils/gloeispiralen adviseren wij u met beleid om te gaan met deze onderdelen. De wicks zijn fragiel en raken makkelijk beschadigd als u er niet voorzichtig mee omgaat. Wij adviseren dan ook de coils/gloeispiralen niet onder een harde straal van de kraan te leggen. Laat deze even rusten in een bakje met een laagje water en woel deze langzaam heen en weer. Vervolgens laat u de coil/gloeispiraal rustig drogen op een droog stukje keukenpapier.

 • Let u bij het onderhoud op dat u geen afdichtringen verliest waardoor u met een lekkend product komt te zitten nadat u alles weer in elkaar heeft gezet. Sommige afdichtringen zijn zeer klein, neemt u dan ook de tijd als u voor de eerste keer het product gaat onderhouden.

 • Een elektrische sigaret werkt op batterijen. De elektrische sigaret verdampt vloeistof waarbij condensvorming ontstaat. Het is daarom belangrijk dat u met regelmaat de contactpunten op de batterijen en lader schoonmaakt om storingen te voorkomen.

Schoon maken

Een E-Sigaret is een gebruiksvoorwerp en moet regelmatig schoongemaakt worden. Bij het verdampen komt condens vrij dat op een gegeven moment kan gaan oxideren. Om dit te voorkomen moeten de r.v.s. delen regelmatig schoongepoetst worden. Het schoonpoetsen kan het beste gedaan worden met een servet of stukje keukenpapier. De schroefdraad van de batterij moet aan de binnen- en buitenkant schoongemaakt worden. Ook moeten de contactpunten die contact maken met de atomizer schoongemaakt worden. Door het doekje tot een klein propje te vouwen kunnen die punten gereinigd worden. Atomizers van een gesloten systeem kunnen het beste een keer doorgeblazen worden. Dit kan door aan de kant van de batterij zachtjes te blazen tot er aan de andere kant geen liquid meer uitkomt. De clearomizer kan op dezelfde manier schoon gemaakt worden. Als er geen liquid meer in zit, even zachtjes doorblazen.

Zijn jullie E-Liquids wel veilig?

Al onze e-liquids voldoen aan de strengste Nederlandse normen en zijn voorzien van certificeringen en test rapporten van TÜV.

Wat is het verschil tussen een eGo en een 510 aansluiting?

Er zijn twee verschillende soorten aansluitingen namelijk de eGo en de 510, sommige baterijen hebben zowel een eGo als ook een 510 aansluiting en clearomizers hebben meestal alleen een eGo of een 510 aansluiting, hiervoor bestaat er een Thread adapter waarmee simpel gekoppeld kan worden.

Verschil tussen een 650 mAh, 900 mAh en een 1100 mAh Batterij?

Om het simpel te houden is het verschil tussen een 650 mAh, 900 mAh en een 1100 mAh batterij de tijd dat de batterij leeg of weer vol is. Een 650 mAh is sneller leeg als een 900 mAh batterij, en de 900 mAh is weer sneller leeg als een 1100 mAh batterij, met het opladen is het eigenlijk het zelfde, een 650 mAh is sneller opgeladen dan een 900 mAh batterij en een 900 mAh is weer sneller opgeladen dan de 1100 mAh batterij. De mAh capaciteit is dus de hoeveelheid stroom die in een batterij wordt opgeslagen, hoe hoger de mAh hoe langer het duurt voordat hij weer leeg en/of vol is! Doordat een hogere mAh batterij meer opslag capaciteit heeft wordt hij hierdoor ook langer (of dikker), daarom is de 1100 mAh bijna de helft langer in lengte als een 650 mAh batterij!

De batterij laad niet op?
Maak met een stukje keukenpapier de contactpunten van de batterij schoon, doe dit ook bij het contactpunt van de oplaadkabel, probeer e.v.t. een andere adapter en een andere laadkabel, indien nodig een andere batterij.

De batterij doet niets?

 • Bekijk de batterij of deze niet beschadigd is door b.v. vallen.

 • Klik 5x binnen 1,5 seconden op de knop van de batterij, als het lampje drie keer knippert werkt hij normaal.

 • Plaats de batterij in de oplader, als het lampje op de oplaadkabel rood wordt en de batterij knippert 3 keer dan laadt hij gewoon op.

Probeer met een clearomizer waarvan je zeker weet dat die werkt of er damp geproduceerd wordt, is dit zo dan werkt de batterij normaal.

Als uw batterij erg heet wordt bij het opladen komt dit in het algemeen doordat deze is aangesloten op een te zware 220v adapter!

De Atomizer/Clearomizer werkt niet meer / je moet hard aan zuigen / produceert geen damp?

Oorzaak:
90% van al deze defecten is te wijten aan het (per ongeluk) overvullen van de tank/clearomizer. Als dit gebeurt komt er E-Liquid in de verdamperkamer en dit blokkeert de opening van de luchtaanvoer. Dit gaat niet vanzelf weg als je de tank de volgende keer minder vult.

Oplossing:
De Clearomizer leegmaken/tank verwijderen en doorblazen in combinatie met het induwen van de knop zodat hij verwarmt. Op deze manier blaas je de atomizer schoon en kun je zien of er nog olie in de verdamperkamer zit. Let op: de E-Liquid komt naar buiten lopen tussen de batterij en de atomizer/clearomizer, het is aan te raden om een stuk keukenpapier of toiletpapier bij de hand te hebben om dit op te vangen. Het is belangrijk om te stoppen als er geen rook naar buiten komt anders verbrand de atomizer en moet hij vervangen worden!

Clearomizers / Atomizers


Een clearomizer of atomizer die lekt of verstopt zit is niet altijd stuk. Vaak zit er teveel e-liquid in. Dit is op te lossen door ze een keer goed door te blazen. Clearomizers werken ook niet meteen feilloos, een clearomizer dient de gelegenheid te krijgen om de vloeistof te absorberen, dit duurt een paar minuten. Pas na 20 “halen” werkt een nieuwe clearomizer of atomizer optimaal! De levensduur van een clearomizer/atomizer is afhankelijk van hoe intensief deze gebruikt wordt, wanneer de e-liquid dik of stroperig wordt of geen goede damp meer afgeeft dient de atomizer vervangen te worden

 • Wanneer uw e-sigaret een brandsmaak geeft of uw of uw atomizer heet wordt dan staat waarschijnlijk de coil head droog en dient u e-liquid bij te vullen, blijft de brandsmaak bij genoeg e-liquid toch aanwezig dan is het tijd om de coil head te vervangen, dit is ook het geval als uw ego one minder damp gaat creëren.


De Vloeistof komt via het mondstuk naar buiten?

Dit is het gevolg van overvullen, en is op te lossen door de atomizer door te blazen zoals hierboven beschreven staat.

Mijn apparaat lekt?

Oorzaak:

 • Het gevolg van overvullen (zoals hierboven beschreven).

 • Ook kan het voorkomen dat de atomizer niet op de juiste manier in het apparaat geplaatst is.

 • De tank is versleten door het regelmatig verwijderen van deze tank; hierdoor zit de tank te los of de vulopening is te groot geworden.

Oplossing:

 • De atomizer/clearomizer doorblazen zoals eerder beschreven.

 • Het apparaat op de juiste manier in elkaar zetten. (eerst de atomizer in de body/cover plaatsen, dan de batterij bevestigen en als laatste de tank goed aanduwen en een kwart slag draaien)

Wij werken bij DeVaper.nl met een enorm actieve klantenservice. U kunt ons bellen op 0320-750652, whatsappen op 06-44226630, live chatten via de website of u kunt langs komen in onze winkel aan de Snijdersstraat 14 te Lelystad. Hier kunt u onder het genot van een cappuccino of thee alle vragen stellen en staan onze specialisten u graag bij om u met al uw vragen en wens te helpen.

Aarzel niet, wij zijn er om u te helpen!